Wat?

Gidsen Maldegem is een supertoffe jeugdbeweging voor en door een bende knotsgekke meiden! Iedere zaterdagnamiddag staan de leidsters klaar met een supertoffe activiteit voor alle meisjes tussen 6 en 14 jaar. Deze namiddagactiviteit begint om 14u en eindigt om 16u45. De kinderen kunnen voor de start van de activiteit op de speeltuin spelen. De leidsters houden toezicht vanaf 13u45. Voor onze tieners tussen 14 en 17 jaar gaat de activiteit door op vrijdagavond van 19u45 tot 21u45.

Ben jij benieuwd en wil jij ook wel eens een namiddag met ons komen knutselen of ravotten? Kom dan gerust eens langs om een activiteit uit te proberen!

Waar?

Onze lokalen bevinden zich aan de piramiden in het Sint-Annapark in Maldegem.

Takken

Onze leden worden per leeftijd opgedeeld in ‘takken’, zodat hun activiteit kan aansluiten bij hun leeftijdsgroep en interessegebieden.

Opmerking! Vanaf september stromen de nieuwe kapoenen toe in alle groepen. Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging Scouts en Gidsen Vlaanderen een algemene regel. Die luidt dat “een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar of in het eerste leerjaar zit”. Voor het schooljaar/scouts- en gidsenjaar 2019-2020 betekent dit dat kinderen kunnen aansluiten die geboren zijn voor 31 december 2013 of die reeds in het eerste leerjaar zitten. Scouts en Gidsen Vlaanderen sprak dit ook zo af met de nationale leidingen van KLJ en Chiro. Kinderen die niet aan deze leeftijdsgrens voldoen, zullen door de nationale secretariaten van de drie bewegingen geweigerd worden.

  • Kapoenen: 6 tot 8 jaar (eerste en tweede leerjaar)
  • Kabouters: 9 tot 10 jaar (derde en vierde leerjaar)
  • Joka’s: 11 tot 12 jaar (vijfde en zesde leerjaar)
  • Jogi’s: 13 tot 14 jaar (eerste en tweede middelbaar)
  • Gidsen: 15 tot 17 jaar (derde t.e.m. vijfde middelbaar)
  • Leiding: 17+

Kledij

IMG_6791

Een volledig uniform is bij ons als lid niet verplicht. We vragen enkel dat de leden ons blauw-groen scoutssjaaltje dragen, zodat we elkaar kunnen herkennen. Sjaaltjes zijn elke zaterdag te verkrijgen bij de leiding, na de activiteit. De kostprijs is €8.

Wie wel een rokje, scoutshemd, … wil aankopen, houden we uiteraard niet tegen! Aan het begin van elk werkjaar organiseren we onze “paskofferverkoop”. Deze vindt dit gidsenjaar plaats op 26 oktober. Alle kledingstukken in alle maten zijn dan beschikbaar om (vrijblijvend) te passen en eventueel te bestellen. Wij geven onze bestelling door aan Scouts & Gidsen Vlaanderen en deze wordt meestal binnen 2 à 3 weken geleverd.

Wie onze paskofferverkoop heeft gemist en toch een uniform wil, kan altijd terecht in één van de Hopper winkels. Meer info vind je op de Hopper website.