60 JAAR GIDSEN

Gidsen Maldegem viert dit jaar haar 60ste verjaardag! Dit moet natuurlijk gevierd worden met een op-en-top Gidsenweekend!

Hier kan je je al aan verwachten:

Vrijdag 26 april: Afterwork (19u00-03u00) Zaterdag 27 april: Activiteit – Eetstandjes – Bar&bands (14u00-01u00)
Zondag 28 april: Ontbijtboxen & Tea-room (13u00-17u00)

Meer info volgt later!

Voor het eetfestijn is inschrijven verplicht! Inschrijven kan tot en met 14 april via deze link: https://forms.gle/WsFCgsPyNdYUHaHd6

Belangrijke mededeling over het lidgeld

Beste ouder(s) of opvoedingsverantwoordelijke(n),

We hopen dat je kind(eren) met volle teugen geniet(en) van hun avonturen bij Gidsen Gertrude Maldegem. Terwijl de zomer volop aan de gang is en de herinneringen aan het kamp nog vers zijn, kijken wij al uit naar het volgende scoutsjaar. We willen je hierbij graag op de hoogte stellen van een belangrijke mededeling met betrekking tot het lidgeld voor het komende werkjaar 2023-2024.

Vanwege verschillende factoren, zoals inflatie, indexering en stijgende kosten, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten het lidgeld te verhogen.

Daarom zal ook ons lidgeld stijgen naar 45 euro.

We begrijpen dat deze maatregel het voor sommige gezinnen moeilijker kan maken om deel te nemen aan onze scoutsactiviteiten. Het lidgeld verhogen was ook voor ons geen gemakkelijke beslissing. Daarom willen we je informeren over Scouting op Maat, het fonds van Scouts en Gidsen Vlaanderen dat gezinnen ondersteunt die financieel minder ademruimte hebben. Daarbij blijven we het belangrijk vinden om scouts zo betaalbaar en toegankelijk te houden voor iedereen van onze groep. Scouting op Maat komt financieel tegemoet bij kampen, weekends, uniformen en ander ‘scoutsmateriaal’. Kom je in aanmerking of heb je vragen? Mail naar gidsengertrude@hotmail.com of spreek onze hoofdleidster Bo Van Houcke aan.

Buiten ‘Scouting op Maat’ zijn er nog enkele manieren om een deel van het lidgeld terug te krijgen:

  • Via sommige mutualiteiten kan je een deel van het inschrijvingsbedrag terugkrijgen voor lidgeld en kampen. Informeer hiervoor bij je eigen mutualiteit.
  • Voor kinderen jonger dan 14 jaar kan je de kosten voor de deelname aan scoutsactiviteiten inbrengen op de belastingbrief van het volgende jaar. Hiervoor vult de leiding het fiscaal attest in.
  • Sommige steden en gemeenten hebben een eigen tegemoetkomingssysteem, zoals de UitPas.

We willen benadrukken dat we onze inzet voor een geweldige scoutservaring voor alle leden onverminderd voortzetten. We waarderen jullie vertrouwen en steun in onze groep enorm. Aarzel niet om naar de leiding toe te stappen met vragen of bezorgdheden.

Tot volgend scoutsjaar!
De leiding

Start Gidsenjaar 2023-2024

Liefste Gidskes, beste ouders

Een nieuw gidsenjaar staat weer voor de deur!! Op zaterdag 23/09 is het onze STARTACTIVITEIT van het nieuwe jaar. De meisjes worden om 14u aan de piramiden in het park verwacht om de verdachte dood van leidster Lauri te onderzoeken. We spelen namelijk levend cluedo! De activiteit is gedaan om 16u45, maar als jullie nog geen zin hebben om naar huis te gaan, dan zijn jullie van harte welkom op onze openingsbar met drankjes en hapjes aan democratische prijzen! 🍹 (meer info volgt binnenkort!)

De inschrijvingen verlopen dit jaar terug digitaal. Alle info is te vinden in onderstaande links:

• Nieuwe inschrijving: http://www.gidsenmaldegem.be/nieuw-lidmaatschap/

• (Her)inschrijving: http://www.gidsenmaldegem.be/herinschrijving/

De inschrijving is pas geldig na overschrijving van het lidgeld 45 EUR op ons rekeningnummer met vermelding van naam en tak van uw dochter. Indien u het lidnummer van uw dochter vergeten bent mag u altijd een mailtje sturen.

Sjaaltjes (8 EUR) en drankkaarten (5 EUR) kunnen ook al gekocht worden op de startactiviteit.

Voor verdere vragen kunt u zich altijd richten tot onze hoofdleiding Bo Van Houcke.

Vele groetjes en hopelijk tot 23 september!

De leiding kijkt er alvast enorm hard naar uit!!

Formulieren mutualiteit

De formulieren van de mutualiteit kan u afgeven op zaterdagnamiddag aan één van de leidsters. Onze hoofdleidster vult deze in en de volgende zaterdag kan u deze weer komen ophalen of geven wij die mee aan uw dochter. Mogen wij u om praktische redenen vragen dit zeker in het begin van het Gidsenjaar te doen? Bedankt voor uw begrip.

Steun onze vereniging via TROOPER.be

Huh, wat is dat?
Een nieuwe manier om via je gewone shoppings nu ook onze jeugdbeweging te steunen!
En dit zonder een euro extra uit te geven!

–> Dit is onze eigen trooperpagina: https://www.trooper.be/gidsenmaldegem 😀

Op deze pagina staan links naar allerhande webshops, van echt ELKE soort: vakantie, reizen, coolblue, aliexpress, eten, speelgoed, dvd’s, games, elektronica, kleren, pretparken, uistappen, huisjes huren voor een weekend,… the list go’s on.

Als je via onze link je shopping doet, weet de website dat je onze vereniging wilt steunen, zonder een cent extra uit te geven!

Voor elke aankoop die jij dat doet, krijgen wij een extra centje die we kunnen investeren in nieuw speel/spel/knutsel materiaal! Super eenvoudig! Win-Win voor iedereen

Bekijk ook zeker eens dit filmpje voor een zeer eenvoudige uitleg:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=Tkx32RC2IZ8

Bedankt om aan ons te denken!
Gidsen Gertrude Maldegem